آموزشگاه موسيقی ماهور
آموزشگاه موسيقی ماهور
فروشگاه موسیقی ماهور
02165519390 شنبه - جمعه 09:00 - 21:00 شهرک اندیشه ،بلوار دنبا مالی ، مجتمع موسيقی ماهور
02165530060 شنبه - پنجشنبه 09:00 - 21:00 اندیشه بلوار دنیا مالی ،بین خیابان 10 و 11 شرقی

فلوت

ساز بادی فلوت

فلوت (به انگلیسی: Flute) از سازهای بادی چوبی (بی‌زبانه یا بی‌قمیش) است که برخلاف دیگر سازهای این دسته، صدای آن نه از لرزش قمیش، بلکه از نوسان هوای دمیده‌شده بر لبهٔ دهنی (یا تیغهٔ هواییِ) ساز تولید می‌شود. فلوت جزو سازهای بادی چوبی بدون زبانه است.

ساز فلوت که در دسته سازهای بادی چوبی قرار دارد جز سازهای نسبتا پیچیده اما بسیار خوش صدا و دلنشین است.  بهترین آموزشگاه موسیقی برای آموزش فلوت جایی است که هنرجو به گونه ای تربیت شود که علاوه بر نفس گیری درست و صحیح دمیدن در ساز بتواند با دقت تکنیک های نواختن را نیز اجرا نماید. همچنین مدرس باید توانایی انتقال دانش بیان موسیقیایی در آهنگ نوازی را از روش ها و متدهای به روز را داشته باشد. مضاف بر اینکه استاد حرفه ای فلوت باید بتواند نواختن خلاقانه را نیز به هنرجو آموزش دهد. همچنین باید با استفاده از روش های انگیزشی و تشویقی شور یادگیری در هنرجو ایجاد کرد.

 

تاریخچه تنبک

این ساز جزء قدیمی‌ترین ابزار موسیقی بشر محسوب می‌شود[۱] و قدمت برخی از انواع آن، که باستان‌شناسان یافته‌اند، به ۵۰٬۰۰۰ سال پیش می‌رسد.

پیشینه

لوت‌ها در گذشته از جنس چوب ساخته می‌شدند (به همین دلیل در قدیم از آن به عنوان ساز بادی چوبی نام برده می‌شد) ولی امروزه با وجود اینکه این ساز در زمره سازهای بادی چوبی قرار دارد، لیکن ملاک تقسیم‌بندی آن جنس و آلیاژی که در ساخت آن استفاده شده مد نظر نیست، بلکه نحوه تولید صدای آن است. واژه فلوت در زبان‌های اروپایی به معنای نام کلی سازهای مشابه فلوت نیز بکار می‌رود. فلوت و ساز شرقی نی هم نوعی فلوت شمرده می‌شود. به‌طور کلی فلوت و نی سازهایی هم‌خانواده هستند.

انواع فلوت

فلوت چینی: چین را می‌توان یکی از قدیمیترین کشورها در نواختن آلات موسیقی بویژه فلوت دانست.
فلوت هندی: این نوع فلوت در کشورهای هند و پاکستان نواخته می‌شود. از چوب خیزران ساخته شده و بر روی آن ۶ یا ۷ سوراخ وجود دارد. نواختن آن نیز به صورت اریب می‌باشد.
فلوت اوکارینا:یکی از قدیمیترین سازهای موسیقی در جهان می‌باشد. ۱۲۰۰۰ سال قدمت! گذشته آن به چین برمی گردد ولی به مرور زمان به اروپا نیز راه پیدا می‌کند. نحوه صدا دهی آن تقریباً شبیه به فلوت ریکوردر می‌باشد. جنس آن معمولاً از سفال است ولی با پلاستیک، چوب، شیشه و فلز نیز ساخته می‌شود. تعداد سوراخهای آن هم چهار تا دوازده عدد می‌باشد. صدای آن نیز بسیار زیباست.

برخی نوازندگان شاخص

جین بکسترسر (انگلیسی: Jeanne Baxtresser‎؛ زادهٔ ۲ اوت ۱۹۴۷) یک موسیقی‌دان، نوازندهٔ فلوت و مربی موسیقی اهل ایالات متحده آمریکا است.
وی نوازندهٔ اصلی ساز فلوت در فیلارمونیک نیویورک است و در سال ۲۰۰۶ میلادی، جایزهٔ یک عمر دستاورد هنری را از انجمن ملی فلوت آمریکا دریافت داشت.
پائولا رابینسون (انگلیسی: Paula Robison‎؛ زادهٔ ۸ ژوئن ۱۹۴۱) یک نوازندهٔ فلوت، موسیقی‌دان و مربی موسیقی اهل ایالات متحده آمریکا است.
وی یکی از بزرگترین نوازندگان فلوت در میان هم‌نسلان خود محسوب می‌شود.

نوازندگی فلوت

چارت انگشت گذاری نت های فلوت کلیددار، نموداری است که با کمک آن می توانید نحوه بدست گرفتن و انگشت گذاری لازم برای به صدا در آوردن نت های یک فلوت کلیدی را بشناسید و یاد بگیرید. قبل از آنکه قصد آموزش نوازندگی فلوت را داشته باشید، بهتر است بدانید سازی که قصد یادگیری آنرا دارید، از چه نت تا چه نتی را می نوازد. در واقع یک فلوت کلیددار چند نت و چند اوکتاو دارد؟ نت های یک فلوت کلیددار استاندارد، از نت «دو» | C4 خط چهارم شروع شده و تا نت «ر» | D7 یعنی 3 اوکتاو و سه نت را پوشش می دهد.

ساختمان فلوت

طول فلوت تقریبا 66 سانتی متر و قطر آن  2.5 سانتی متر می باشد جنس فلوت عموما از چوب یا فلزاتی مانند مس ، روی ، نیکل نقره و حتی طلا می باشد. سه بخش اصلی فلوت عبارتند از :

سر (head) که محل دمیدن نوازنده در این قسمت قرار دارد و سر آن نیز مسدود است 
بدنه (body) طول بیشتری نسبت به دو بخش دیگر دارد و روی آن سوراخ هایی ایجاد شده است که با سوراخ گیر پوشیده می شوند.
پایه (foot) این بخش بعد ها به ساختار اصلی فلوت اضافه گردید و دو نیم پرده به وسعت آن افزود.

امروزه فلوت های کلید دار متداول ترین نوع فلوت مورد استفاده می باشند نام اصلی آن بوهم است که برگرفته از سازنده ی آن تئوبالد بوهم می باشد.
در دسته بندی فلوت ، انواع مختلفی این ساز چه بصورت بومی و چه بصورت عمومی وجود که عبارتند از :
فلوت پیکولو ، فلوت آلتو ، فلوت باس ، فلوت استاندارد ، کلاسیک و…
و انواع بومی آن مانند : پن فلوت ، اوکارینا ، انواع فلوت های چینی (پاکسیکو ، دیزی ، شیائو و…) فلوت عربی ، ایرلندی ، آمریکایی و…
محدوده صوتی فلوت در حدود چهار اکتاو می باشد ( محدوده  فرکانسی بین  2.1 Khz  تا 261 Hz  )